A Shooting Brake Concept 250 lóerős, 3,2 literes, hathengeres motorral és quattro összkerékhajtással szerelt. A tanulmányautó mindössze hat másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/h-ra és elektronikusan szabályozott legnagyobb sebessége 250km/h. Orrészét a feltűnő singleframe hűtőrács határozza meg, domináns vízszintes krómozott bordázattal. Az elkeskenyedő forma – amelyet tovább hangsúlyoznak a feltűnő oldalsó légbeömlő nyílások – és az erőteljesen vágott tiszta üvegű fényszórók adják az autó kifejezetten karakteres arcát.

Megjelenésében a jelenlegi A4 modell DTM-ben látható változatának jellegzetes orrész vonalvezetése és a képzeletbeli Audi RSQ tanulmányautó köszön vissza. A design portfólióban megjelenő új elem a felső légterelő a hátsó szélvédő mögött, amely a széles C-oszloppal együtt tovább hangsúlyozza a feltűnő hátsó részt. Ez a Shooting Brake Concept gyöngyházfényű Bionic White fényezésű, vizuálisan hangsúlyos része: a trapéz alakú hátsó szélvédő, a hangsúlyos ívek, a csomagtartó fedél domború formája az ellenkező végletei a lapos orrésznek.

A Shooting Brake Concept rengeteg technikai újítást is tartogat, többek között megtalálható az Audi adaptív lengéscsillapító rendszere, a navigációs rendszer továbbfejlesztett változata érintőképernyővel és karakter felismerővel, valamint az új LED-es fényszóró technológia.