Rohamos léptékkel bővíti a Citroen a DS, azaz Different Spirit névre hallgató almárkájának kínálatát, amely végül hattagú lesz. A jelenleg ismert elérhető DS3, DS4 és DS5 mellett felfelé is lefelé is bővítik a választékot.

A DS2 névre hallgató városi mini a 2012 őszén, a Párizsi Autószalonon bemutatkozó Citroen C1/Peugeot 107/Toyota Aygo utód padlólemezét használja majd, várhatóan azokkal egyszerre leplezik majd le. A kínálat másik végén a DS6-os szerepel majd, amely a Metropolis tanulmány sorozatgyártású változata lesz. Ezt az autót kifejezetten Kínának készítik, ott is fogják gyártani, Európában nem fogják árulni, mivel kereskedelmileg nem életképes.

Európában valószínűleg egy hibrid öszvérautó lesz a csúcsmodell, a DS5 és DS4 HYbrid4-en kívül ugyanis még több hibridet akarnak a kínálatban a felelősök. Erősítik még a Citroen Racing-gel való együttműködést is, a DS3 Racing-et ugyanis pillanatok alatt elkapkodták, a legyártott 2300 darabnál jóval többre is lett volna igény.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!