A Volkswagen Haszonjárművek ezen egyedülálló történet alkalmából október 5. és 7. között a Hannoveri vásárváros területén nemzetközi VW-busz találkozót rendez.

Ez az első alkalom, hogy a Volkswagen Haszonjárművek saját találkozóra hívja vendégeit. A háromnapos rendezvényre különleges történelmi Volkswagen Bullik százai érkeznek Hannoverbe. A vásárváros 27-es pavilonja előtti Hermes téren hét évvel az EXPO 2000 után ismét némi világkiállítási hangulat uralkodhat majd, a világ számos országából érkezett vendégekkel, show-műsorral és más szórakoztató programokkal, illetve szabadtéri mozival.

„Egyetlen más járműhöz sem kötődik ennyi érzelem, mint a Volkswagen Bullihoz. Egykor a gazdasági felemelkedés és sikerek, a függetlenség és az élvezetes utazás jelképévé vált. Szimpatikus, megbízható és igazi kultuszmodell. A nemzetközi VW-busz találkozón magunk is a márka e semmi mással össze nem hasonlítható örökségéhez szeretnénk csatlakozni, s a Bulli hagyományait a jövő számára is új életre kelteni” – magyarázta Stephan Schaller, a Volkswagen Haszonjárművek igazgatótanácsának szóvivője.

A Bulli-tulajdonosok október 5. és 7. között összesen 108 ezer négyzetméter parkoló területen állíthatják ki járműveiket. A sorok között sétáló látogatók a T1, a T2, a T3 és a T4 szívvel-lélekkel restaurált történelmi példányait, illetve természetesen az aktuális sorozat darabjait tekinthetik meg, s akár tulajdonosaikkal is szóba elegyedhetnek.

Történelmi VW-Bullik konvoja a vásárterületre

A Hermes tér több mint 18 ezer négyzetméternyi területén kiállítást terveznek, ahol a vendégek a VW-Bullival 60 évet utazhatnak vissza az időben, s tekinthetik meg, melyik modell mely évtizedek során rótta az utakat. A speciálisan kialakított részeken a családok VW-buszokkal kempingezhetnek, de bőven lesz hely a Bulli-klubok standjai és az alkatrészpiac számára is.

A startpisztoly október 5-én, pénteken dördül el, amikor a történelmi Bullik konvoja a Volkswagen Haszonjárművek gyárából a vásárvárosba indul.

Itt esténként a nyitott mozielőadásokon olyan filmek várják a látogatókat, amelyekben a VW-busz játssza a főszerepek egyikét. A fő filmprodukció a „Little Miss Sunshine” kedves amerikai családi road-movie lesz. A zenei világ és a show-business sztárjai mellett számos nemzetközi filmes is e kultikus kisbuszok lelkes rajongója.

Október 6-án, szombaton, egész nap folyik a történelmi modellek díjazása, a „Legöregebb T1, T2, T3”, a „Legszebb T1 – T5”, a „Legeredetibb állapotú T1, T2, T3”, a „Legmesszebbről érkezett jármű” és a „Pimp My Bulli” kategóriákban. A vendégek a világ legszebb és legkülönlegesebb történelmi VW-buszait tekinthetik meg, s maguktól a tulajdonosoktól tudhatják meg, miért éppen e járműveket kedvelik annyira. Természetesen a díjak is különlegesek, amelyek pénzért nem kaphatók, köztük a Bulli témáját érintő gyárlátogatások és utazások.

A Nemzetközi VW-busz Találkozó egyik csúcspontjául a szombat esti show-műsor szolgál majd. Mivel a VW-busz a zenetörténetből sem hagyható ki, s akárcsak akkoriban, ma is mindenütt neves sztárok autója turnéik során, a zene is a találkozó fontos témái között szerepel.

Nemzetközi együttes és helyi zenészek a szabadtéri koncerten

A szabadtéri színpadon egy hatvanas években alakult együttes ad majd koncertet, és varázsolja vissza közönségét a zenében a „Flower Power” világába, s ismét feltámad a „Love & Peace” és természetesen a Rock’n’Roll idejének szellemisége. A sztárokat további zenészek kísérik majd, de a helyi régió művészei is megjelennek, például a „Sweety Glitter and the Sweetharts” személyében. A braunschweigi együttes nemcsak a hetvenes évekből származó dalaival kísért grandiózus és hangulatos színpadi show-műsorairól ismert, hanem a „Glamour-stílus” szerinti tarka, rikító jelmezeiről is.

Az ADAC szomszédos területén a Volkswagen Haszonjárművek aktuális modelljeivel terveznek próbaköröket, ahová a résztvevők shuttle-szolgáltatással juthatnak el.

A Nemzetközi VW-busz Találkozó előkészítésére a Volkswagen Haszonjárművek bizottságot hozott létre, amelynek tagjai kimondott Bulli-szakértők, de Németország legnagyobb Bulli-klubjainak alapítói is szerepelnek köztük.

A VW-Bulli tulajdonosok résztvevőként a www.vwn.de weboldalon regisztrálhatnak, ahol a helyszínre, a kiállítási leparkolás lehetőségeire és az ellátásra vonatkozó információkat is megtalálhatják.