A Vanguard Európai Társaságainak Felvásárlása

A Vanguard EMEA több mint 43 000 gépjárműből álló parkot működtet és 2005-ben jövedelme – több mint 2 millió bérleti szerződés megkötése révén – mintegy 405 millió eurót tett ki. A Vanguard közvetlenül a National Car Rental és az Alamo Rent A Car égisze alatt működik az Egyesült Királyság területén (a bevételek 85%-a innen származtatható), ahol is a társaság piacvezető szerepet tölt be. Németországban (a bevételek 9%) és Svájcban, valamint más európai országokban a Vanguard EMEA aktívan jelen van a National Car Rental és az Alamo Rent A Car cégjelzésekre kötött franchise-, illetve licence szerződéseken keresztül.

A Vanguard felvásárlása 670 milliós cégértéken valósult meg, ami, a fejlesztési költségeket nem beleértve, megfelel a társaság 2006-os üzemi eredményének 12,7 –szeres szorzatával. A Europcar és az általa felvásárolt National Car Rental és Alamo Rent A Car továbbra is két különállóan irányított társaságként működik majd. A felvásárlás előmozdítja a társaságok szinergiáját, különösen a gépjárműpark igazgatására vonatkozóan. A tranzakcióhoz még szükséges a versenyhatóságok  jóváhagyása.


Transzatlanti szövetség a Vanguard-dal

A Vanguard-dal létesített transzatlanti szövetség révén a Europcarnak lehetősége nyílik arra, hogy ügyfelei számára a világ minden országára, különösen Észak Amerikára, kiterjedő hálózatot ajánljon fel. Eszerint, az Egyesült Államokban és Kanadában a Europcar üzleti és szabadidős utaztatásban résztvevő ügyfelei kiváló minőségű autókölcsönzési ajánlatokat találnak majd a National Car Rental and Alamo Rent A Car cégjelzéssel ellátott autókölcsönző cégeknél. Emellett, a különböző versenytárgyalásokon a Europcar előnyös pozícióba fog jutni az egész világra kiterjedő versenyképes kereskedelmi stratégiai megoldásai révén.
Minden Europcar és Vanguard ügyfél számára harmonizált hűségprogramot fogunk felajánlani.

Xavier Marin, a Europcar elnöke, az Eurazeo Supervisory Board (Eurazeo Felügyeleti Tanács) tagja, az alábbi kijelentést tette:
“A felvásárlást követő hat hónapon belül, és az új részvényes (a Eurazeo) támogatásával, fejlődése során a Europcar két fő mérföldkőhöz fog eljutni: először, a csoport az Egyesült Királyság piacán a vezető autókölcsönzővé válik, így Európa első számú autókölcsönzőjeként jelentősen megerősíti pozícióit. Ezenfelül, mivel a Vanguard-dal létesített társulás lehetővé teszi, hogy a Europcar ügyfelei hozzáférjenek az Egyesült Államok és Kanada egyik vezető hálózatához, így a Europcar az egész világra kiterjesztheti működését.

Salvatore Catania, a Europcar Csoport ügyvezető igazgatójat:
A Europcarnak és a Vanguardnak egységes elképzelései vannak a gépjármű-kölcsönzési piacra vonatkozóan. Ma olyan szövetség megalakulására került pecsét, amely ügyfelei számára a világ bármely részén kiváló minőségű szolgáltatást tud ajánlani. Mindezen túl, a Europcar a Vanguard EMEA cégek közreműködésével továbbra is arra törekszik, hogy az általa kitűzött működési és financiális célokat maximális mértékben megvalósítsa.

William E. Lobeck, a Vanguard Car Rental ügyvezető igazgatója:
A Europcar-ral fennálló partnerkapcsolatunk révén jobban meg tudunk felelni ügyfeleink elvárásainak, továbbá versenyképes, a világ bármelyik részén rentábilis megoldásokat és egy globális hálózathoz való hozzáférést ajánlhatunk ügyfeleinknek a világ egyik legjobb gépjármű-kölcsönzési szolgáltatásának biztosításával.