Szilárd gyökerek

Az egyediség és a híres előd génjeinek tudata nem csak a jármű építésében, hanem az egyes modellek elnevezésében is visszatükröződik. A névadásnál a „keresztanya” szerepét az előző Mini három sikermodellje játszotta.

A MINI Seven valamennyi MINI jármű ősének, az Alec Issigonis által 1959-ben bemutatott Austin Seven-nek, a később Mini-re átkeresztelt járműnek az aktuális interpretációja. Issigonis akkor egy új járműosztályt hozott létre és megteremtette a MINI márka imázsát. Az új MINI Park Lane nevét az előző Mini egy 1987-ben gyártott exkluzív limitált modelljétől kölcsönözte. A sportos MINI Checkmate pedig egy 1990-es limitált szériának köszönheti nevét.

Egy egyedi életstílusú autó – a MINI Seven

Ezzel a járművel, amely a MINI One, MINI One D és a MINI Cooper modelleknél elérhető, a MINI legfőképp az egyedi életstílusukhoz ragaszkodó ügyfeleket szólítja meg. Az új Solar Red metálfényezés kizárólag a MINI Seven modellhez rendelhető és kiválóan illik a MINI tipikus arculatához. A MINI Cooper Seven vásárlója eldöntheti, hogy a jármű teteje a karosszériával megegyező színben, vagy fekete, fehér, illetve az új, kontrasztos ezüst színben pompázzon. Ugyancsak a választott kontrasztszínben fényezik a külső visszapillantó tükrök házát. A MINI One Seven teteje mindig a karosszéria színét kapja, míg a visszapillantókat ragyogó feketére fényezik.

A baloldali oldalsó irányjelző alatt, valamint a jobboldali hátsó sárvédőn látható markáns 7-es szám a fekete küszöbsínekkel együtt a MINI Seven szokatlan jellemzőire és a garantált vezetési élményre utalnak. A magabiztos fellépésről ezentúl a 15 colos Delta Spoke könnyűfém kerekek, a ködfényszórók és a fehér irányjelzők mellett egy tetőspoiler is gondoskodik (a dízel verziókhoz ez nem rendelhető).

A MINI Seven karakterét meghatározó körszimbólum nemcsak a modellre jellemző fekete üléshuzatokon köszön vissza, hanem az újonnan kialakított beltér egy meghatározó dizájneleme is egyben. A MINI Seven gazdag alapfelszereltségéhez a fentebb említetteken kívül bőrbevonatú kormány, klímaberendezés, ASC+T (Automatic Stability Control + Traction: kipörgésgátló és menetstabilizáló rendszer), Wave rádió, fedélzeti számítógép, világítás- és rakodócsomag valamint állítható magasságú vezető- és utasoldali ülés tartozik.

Egy exkluzív kompakt autó – a MINI Park Lane

A MINI Park Lane neve a luxust, az exkluzivitást és a nemes kivitelt fémjelzi. Exkluzív dizájnjával, az első osztályúan kidolgozott nemes anyagokkal, mint a bőr, vagy a króm, valamint gazdag alapfelszereltségével a legmagasabb igényeket is kielégíti. Külön a MINI Park Lane-hez fejlesztették ki az új Royal Grey metálszínt. A MINI Park Lane valamennyi MINI modell esetében rendelhető.

Különösen a MINI Cooper és MINI Cooper S modellekhez rendelhető ezüst színű tető esetében érvényesül a nemes lakkozás. A hatást tovább fokozza a tetőspoiler (a dízel modellekhez nem rendelhető), a Chrome Line belső, a krómozott tükörborítók és a divatos Bridge Spoke 16 colos könnyűfém tárcsák. A MINI One és a MINI One D esetében a MINI Park Lane modellek tetőit a karosszéria színében fényezik.

Az új modell utastere is osztályelső: a párduc-fekete színű bőrrel bevont, „pipa”-dizájnú ülések az autó külső színével megegyező színben készült belső felületekkel, a kétszínű kormánnyal és a Chrome Line belsővel egy kiegyensúlyozott, egyben nagyon stílusos színvilágot képeznek. Az optimális hőmérsékletről a szériafelszereltség részét képező légkondicionáló gondoskodik.

A MINI Park Lane visszafogott karakterénél fogva kívülről csak a B-oszlopokon, a küszöbökön és az első oldalirányjelzőkön látható decens felirattal árulja el különleges mivoltát. Ha valaki ezt túl visszafogottnak találja, az a motorháztetőre rendelhet egyedi csíkokat, ezzel is fokozva járműve egyediségét.

A fentiek mellett a szériafelszereltség részét képezik többek közt a ködfényszórók, az ASC+T, a fehér irányjelzők, a Boost CD-s rádió, a fedélzeti számítógép, fény- és rakodócsomag valamint az állítható magasságú vezető- és utasoldali ülések.

Egy sportos autó – a MINI Checkmate

A MINI Checkmate a sportosságáról ismerszik meg, s egyaránt rendelhető MINI Cooper és MINI Cooper S modellként. A Flame Spoke 17 colos kerekek, az első oldalburkolatokon látható kockás-zászló minta, valamint az ezüst színű tető és visszapillantó-búra tökéletesen harmonizál az exkluzív Space Blue színnel. Kívánságra a kontraszt-színű, spoilerrel kiegészített tető mellé kérhetünk egy új tervezésű ezüstszínű csíkot a motorháztetőre, amely még jobban kihangsúlyozza az autó sportos karakterét.

A sportosan elegáns beltérben Space Blue színben pompázó lekerekített felületek, kék és ezüstszürke, bőr-szövet kombinációjú sportülések, valamint kétszínű kormánykerék fokozzák az autó egyedi karakterét. A szimbolikus kockás zászló motívum nemcsak az autó külsején, hanem a küszöbléceken is visszaköszön.

A MINI Checkmate alapfelszereltsége tartalmazza az ASC+T-t, a sportfutóművet, a ködfényszórót, a fehér irányjelzőbúrákat, a légkondícionálót, a Boost CD-s rádiót, a fedélzeti számítógépet, a fény- és rakodócsomagot valamint az állítható magasságú vezető- és utasoldali üléseket. A MINI modelleknél az egyediség kiemelt fontosságú, ezért kívánságra akár egyedi fényezést is kérhetünk autónkhoz.