A 6-os értékesítési sikerei alapján különösen meglepő a gyors frissítés, ám a cél az volt, hogy a CX-5-öshöz mostantól elérhető új extrák ne hiányozzanak a zászlóshajóból se. Így itt is van full-LED-es fényszóró, head-up display, fáradtságfigyelő, illetve a Mazdánál első ízben alkalmazott fűthető hátsó ülés.

60 kg-mal növeli a tömeget az összkerékhajtás 60 kg-mal növeli a tömeget az összkerékhajtás

Az egyik legfontosabb újítás azonban az összkerékhajtás premierje, ami azért nagy szó, mert néhány kivétellel a 4×4-es hajtás bizony a prémiummodellek kiváltsága a középkategóriában. Az AWD-rendszer kizárólag kombi karosszéria esetén rendelhető a 150 és 175 lóerős, 2,2-es dízelmotorokhoz, a felár 600 000 Ft. A CX-5-ösből ismert hajtás 27 szenzor segítségével monitorozza az útviszonyokat és a vezető szándékát (kormányelfordítási szög, gázadás), így már akkor képes nyomatékot juttatni a hátsó tengelyre, amikor még az első kerekeknél nem lép fel tapadásvesztés.

A 6-os kombi új, AWD változata a 150 lóerős dízelmotorral 9,11 millió forinttól kapható A 6-os kombi új, AWD változata a 150 lóerős dízelmotorral 9,11 millió forinttól kapható

Nem mellékes az sem, hogy az új és több szigetelőanyag alkalmazása révén 25%-kal kevesebb zaj jut az utastérbe, az elektromos rögzítőfék premierjével pedig nagyobb rekeszeknek örülhetünk. Ami a külsőt illeti, csak akkor szembetűnő a változás a felmenőhöz képest, ha a LED-es fényszóróval ellátott változatot nézzük, a többi kivitel esetében rajongónak kell lenni ahhoz, hogy észrevegyük a módosított hűtőmaszkot és lökhárítókat, valamint a kissé átrajzolt lámpákat. Az új 6-os a CX-5-öshöz hasonlóan már rendelhető, a négyajtós belépőmodell (2,0 literes, 145 lóerős benzinmotorral) 6,59 millió forintot kóstál.

Um Videos auf dieser Seite anzuzeigen muss der kostenlose Flash Player in Ihrem Browser installiert sein. Bitte downloaden Sie den neuesten Flash Player.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!