A C4 utasainak kényelmét elsősorban a könnyebb és kellemesebb vezetés érdekében kifejlesztett újdonságok biztosítják. A többfunkciós, rögzített agyrészű kormánynak köszönhetően nem csak a legfontosabb kényelmi berendezések, hanem a vezetést segítő műszaki megoldások is a vezető keze ügyében vannak. Ehhez kapcsolódik az újonnan kifejlesztett, a vezetéssel kapcsolatos információkat megjelenítő, áttetsző kijelző, mely a műszerfal közepén található. Mivel a kijelző fényereje igazodik a kinti fényerőhöz, a megjelenő információk bármilyen körülmények között jól olvashatók.

Mindez kellemes légkört teremt az utastérben, melyet tovább fokoznak az olyan részletek, mint például a belső tér stílusához illő légfrissítő, vagy az oldalsó ablakok réteges kialakítása, mely akusztikai szempontból is tökéletes kényelmet biztosít.

A C4 modern és hatékony újításai sokban megkönnyítik a vezetést is. A biztonság terén például jelentős előrelépés a véletlen sávelhagyásra figyelmeztető jelzés, mely autópályán vagy autóúton való közlekedéskor jelzi, ha a gépkocsi átlépte akár a terelő- akár a záróvonalat anélkül, hogy indexelt volna. A kétfunkciós, irányítható Xenon fényszórók, melyek általában magasabb kategóriájú modellek felszerelései, szintén megtalálhatók a C4-esen. Végül, a kategóriájában kevésbé jellemző sebességkorlátozó berendezés és az alacsony abroncsnyomást jelző berendezés is növeli a C4 vezetési biztonságát.

Két modell, két különböző egyéniség

Az Európában és az Európai Unión kívül eladott autók közül majdnem minden harmadik középkategóriás modell. Mivel e hatalmas piacot nagyon változatos vásárlókör alkotja, a Citroën két, különböző megjelenésű, egyéni stílusú modellt kínál.

Ötajtós C4

A C4 könnyed és letisztult vonalai tökéletesen tükrözik a Citroën modern esztétikai értékeit. Kiegyensúlyozott, biztonságot sugalló és számos egyedi stílusjegyet viselő külső megjelenésének köszönhetően az ötajtós C4 az elegancia és a presztízs megtestesítője.

C4 kupé

Lendületes arányai és letisztult vonalvezetése erőt sugárzó harmóniát teremt, ezáltal a C4 kupé tökéletesen tükrözi mindazt, ami a Citroën látásmódja szerint egy dinamikus kupéra jellemző. A hosszú tengelytávolság valamint a karosszéria hosszú elülső és rövid hátsó túlnyúlása aerodinamikai szempontból is optimálissá teszi C4 formáját.

Kiváló aerodinamikai tulajdonságokat és tágas belső teret ötvöző felépítés

A C4 tervezésekor – a Citroën hagyományainak megfelelően – a mérnökök különös gondot fordítottak a kiváló aerodinamikai tulajdonságokra. Ennek köszönhetően mindkét modell kategóriájában rekordnak számító 0,28-as légellenállási együtthatóval rendelkezik, ami alacsonyabb fogyasztást és alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátást eredményez. A mindkét modellre jellemző, letisztult vonalvezetés szintén hozzájárul a jó teljesítményhez, míg mind az öt- mind pedig a háromajtós változat igen tágas belső teret kínál utasainak.

Az utazás kényelmének új fogalma

A C4 utastere tökéletes kényelmet és derűs nyugalmat biztosít hiszen:
– high-tech belső stílusa harmonizál a műszerfal letisztult vonalaival,
– újításai egyszerű és ergonomikus megoldásokat kínálnak.
A rögzített agyrészű kormány központi helyen összesíti a legfontosabb vezetést segítő funkciókat (sebességkorlátozó és tempomat) és kényelmi berendezéseket (audiorendszer, telefon). Ez az ergonómiai szempontból kiváló elrendezés megkönnyíti a berendezések használatát, még kellemesebbé téve ezáltal a vezetést. Hogy a biztonságról se feledkezzünk meg: a kormányon található rögzített rész lehetővé teszi a vezető testfelépítéséhez tökéletesen illeszkedő légzsák beszerelését. A műszerfal közepén található áttetsző kijelző a kinti fényt áteresztő lemezen jeleníti meg az információkat. Mivel a kijelző fényereje így igazodik a kinti fényerőhöz, a megjelenő információk minden körülmények között jól olvashatók. A kellemes hangulatot továbbfokozza a műszerfal stílusához tökéletesen illeszkedő illatos légfrissítő. Ami pedig az akusztikai kényelmet illeti, a külső visszapillantó tükrök zászló formájának és az oldalsó ablakok réteges kialakításának köszönhetően lényegesen kevesebb zaj szűrődik be az utastérbe.

Modern, innovatív felszerelések a nyugodt vezetés érdekében

Annak érdekében, hogy a vásárlók egyre magasabb, már-már felsőkategóriás igényeinek megfeleljen, a C4 modern és hatékony berendezésekkel teszi kényelmesebbé a vezetést.
– A véletlen sávelhagyásra figyelmeztető jelzés autópályán vagy autóúton való közlekedés során jelzi, ha a gépkocsi átlépte akár a terelő- akár a záróvonalat anélkül, hogy indexelt volna. Ha a vezető véletlenül nem figyel, az ülésébe szerelt vibráló elem figyelmezteti a vonal átlépésének megfelelő oldalon.
– A kétfunkciós, Xenon irányítható fényszórók, (távolsági és tompított fény) melyek általában magasabb kategóriájú modellek felszerelései, optimális világítást tesznek lehetővé kanyarodáskor.
A C4 további két, kategóriájában kevésbé jellemző felszerelést kínál, a sebességkorlátozó berendezést és az alacsony abroncsnyomás jelzőt.

A C4-hez már bevezetésétől kezdve motortípusok széles választékát kínálja a Citroën: öt benzinmotorral szerelt változatot 1.4i 16V-től 2.0i 16V-ig, 90 LE-től 180 LE-ig terjedő teljesítménnyel, valamint három legújabb generációs HDi dízelmotoros változatot, melyek teljesítménye 92 LE-től 138 LE-ig terjed.
A motorok többsége már most megfelel az Euro IV. környezetvédelmi normának, ráadásul a C4-essel a Citroën a részecskeszűrővel felszerelt modellek kínálatát is bővíti. Ez az egész világon már közel 150.000 Citroën modellen megtalálható technológia környezetvédelmi szempontból is növeli a HDi motorok előnyös tulajdonságainak számát.

A Citroën – filozófiájának megfelelően – a C4-essel ismét vonzó és újító szellemű modellt kínál ügyfeleinek. A C4 öt- illetve háromajtós változatának eltérő kialakításával a Márka folytatja az alsókategóriában már megkezdett stratégiáját, ahol három erősen különböző stílusú, egymást kiegészítő modellel (C3, C3 Pluriel és C2), kíván megfelelni a vásárlók sokrétű, egymástól markánsan különböző igényeinek.