A Kia koreai, amerikai és európai irodáiban tervezett új Magentis az elmúlt négy évben teljesen megújult Kia termékcsalád legfrissebb tagja. Az elődjénél hosszabb, szélesebb és magasabb, stílusos, új Magentis tengelytávja 2.720 mm-re nőtt, így beltere tágasabb, csomagtere nagyobb lett. A precíz és modern formatervezésű Magentisszel a Kia komoly versenytársat kíván állítani a D-szegmensben világszerte.

Az új Magentis 4,735 mm hosszú, szélessége 1.805, magassága 1.480 mm. Észak-Amerikában és az európai piacon az új Magentist egy 2,4 literes soros, négyhengeres, valamint egy 2,7 literes V6-os benzinmotorral fogják forgalmazni, de Európában egy új, 2,0 literes dízelmotorral is elérhető lesz. Stílusos külsején és kényelmes belső kialakításán kívül az új Magentis vonzerejét gazdag aktív és passzív

biztonsági felszereltsége biztosítja, melybe beletartozik az ABS és az ESP stabilitásellenőrző rendszer, a hátsó parkolássegítő érzékelők, az első-, oldalsó- és függönylégzsákok, valamint az ostorcsapásos sérüléseket megakadályozó aktív fejtámlák az első üléseken – modellváltozattól függően.