Európában tavasszal dobják piacra a Ford Ecosport nevű kompakt szabadidő-autóját, a világ többi részén már egy ideje fut a második generáció, az indiai piaci bevezetésről még be is számoltunk egy szerencsés kimenetelű baleset kapcsán.

Most pedig arról írunk, hogy a DC Design szakemberei a Duster után most egy másik szabadidő-autót szabtak át. Most elég feltűnő lett az új orr, a gyári fényszórók helyén LED-es menetfényt és irányjelzőt találunk, a tompított és országúti lámpa lejjebb költözött, a megnövelt méretű légbeömlő melletti fészkekbe.

Kívülről tehát zord a megjelenés, a belső tér viszont – szemben a Duster átalakítással – egészen emészthető lett. Nincs színkavalkád meg bántóan műanyag fautánzat, helyette vajbőr van mindenfelé. A hátsó üléspadot két darab, elektromosan mozgatható üléssel váltották ki, a bal első ülés (Indiában ez az anyósülés) előredöntésével a bal hátul utazó fejedelmi kényelemben utazhat. A számítógép hatalmas képernyőjét a vezetőülés támlájába építették, ahonnan szükség szerint maga felé fordíthatja azt a hátul utazó. Arról nincs hír, hogy a DC Design mennyi pénzért készít luxusirodát a Ford Ecosportból, de mivel várhatóan úgyis egyedi megrendelésre dolgoznak, minden esetben a megrendelő kívánságai szabják meg az árat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!