Messze van (2014) a Mazda MX-5 modellváltása, Genfben csak egy újabb, apróbb frissítésnek leszünk szemtanúi. Addig is megismerhetjük az új első lökhárítót a SEMA tuningseregszemlére készített Spyder modellen.

Ezt a tuningváltozatot a Mazda saját tervezői hozták össze, legfőbb újdonság, hogy elhagyták az egyszerűen kezelhető vászontetőt, helyette egy sátorponyvát használtak – olyat, amelyet a Porsche is piacra dobott nemrég. Ezen kívül sportfutómű, Brembo fékrendszer, lítium-ion akkumulátor és Yokohama AO48 225/45R17 abroncsok fokozzák a hatást.

A kétliteres benzinmotorhoz épp csak annyira nyúltak hozzá, hogy az biobenzinnel is működjön, a megfelelő hangról az egyedi szívósor és leömlő gondoskodik, ami egyben a gázok gyorsabb áramlását is lehetővé teszi, azaz jobbak a gázreakciók. Ennek ellenére a nappali menetfényt is tartalmazó első lökhárítón kívül más nem nagyon fog eljutni a sorozatgyártásig. Kár.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!