Már régóta ígérgeti az Audi, hogy feltámasztja a Quattro típust, már a második tanulmányon is túl vannak, de csak nem akar megérkezni a kereskedésekbe az autó. Azonban az érdeklődés nagy a típus iránt, olyannyira, hogy az Xclusive Customz nevű cég olyan építőkészlettel állt elő, amellyel bármelyik A5-ös kupéból Quattro(nak látszó tárgya)t lehet faragni.

Nem csak az első lökhárítót cserélik le, de újak a jelentősen kiszélesített első sárvédők, és a motorháztetőt is telepakolták szellőzőnyílásokkal. Ahogy halad hátrafelé a készlet, úgy lesz egyre jellegtelenebb a megjelenés, azon nem nagyon lehet segíteni egy spoilerkészlettel, hogy itt lépcsős hátú a befejezés – a rend kedvéért alaposan kidomborították a hátsó kerékjáratokat és jócskán lejjebb engedték a hátsó szoknyát. Talán egy kabrió esetén jobb lenne az összhatás.

Némileg csalódást keltő, hogy ezt a meglehetősen sportos megjelenésű autót egy A5 2.7 TDI alapján valósították meg, még a motortuning után is csak 187 lóerőt sikerült előcsalogatni az erőforrásból. Azt még nem tudjuk, hogy mennyibe kerül a karosszéria átépítő készlet, csak azt tudjuk, hogy a 2009-es évjáratú átépített autóért (20 colos felnik, teljes újrafényezés) 23 995 fontot (9,31 millió Ft) kérnek, ami nagyjából 8 ezer fonttal (3,1 millió Ft) magasabb egy hasonló korú használt Audi A5 2.7 TDI áránál.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!