Kisgyermekek rajzolhatnak olyan kipufogót az általuk elképzelt autó-firkáknak, amit a Tikt tuningcég megvalósított a Chevrolet Corvette ZR1 átépítés során. Négy darab hatalmas cső egymás mellett, középen. Elképesztő.

Mindez persze nem öncélú játszadozás, hanem szükséges módosítása a széria-konstrukciónak, ugyanis alaposan belenyúltak a motorba. Az új kipufogón kívül módosították a mechanikus feltöltő hajtásának áttételét, így az több levegőt szállít az égésterekbe, erősebb szeleprugókat építettek be, hogy a hardver is bírja a megnövekedett teljesítményt, a hengerfejekben kiszélesítették a szívóoldali csatornákat, teljesen új szívósor és a gyárinál nagyobb átmérőjű pillangószelepet építettek be.

A motorvezérlés átprogramozását követően a könnyebben lélegző erőforrás teljesítménye 769 lóerő, a maximális nyomaték 970 Nm – a hasonló teljesítményű német tuningcsodákhoz képest a Corvette ZR1 annyival tud többet, hogy akár kézi kapcsolású váltóval is elérhető. Ez még nem minden, hiszen a hűtőrendszer teljesítményét megnégyszerezték (!). A karosszériát a laprugó-rögzítés módosításával engedték 30 mm-rel közelebb az aszfalthoz, az új lengéscsillapítók további 20 mm-rel csökkentik a magasságot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!