Meglepő módon a Garage Italia Customs nevű, a Fiat-tulajdonos Agnelli-család sarja, Lupo Elkann által alapított tuningcég nem várta meg a Fiat 124 Spidert, hanem annak eredetijét, a Mazda MX-5-öst vette alapul legújabb átépítésénél.

A Levanto név észak-olasz tengerparti várostól származik, annak köszönhetően, hogy Lupo elkann bevallása szerint az inspirálta az átépítést, hogy megnézte az 1966-ban forgatott „The Endless Summer” című, szörfösökről szóló dokumentumfilmet. A kaliforniai életstílust és az olasz riviéra hangulatát próbálták összehozni a japán roadster alapján.

Ennek része a narancsból indigókékbe átmenő fényezés, egyébként nem aggatták tele légterelőkkel a karosszériát, a 17 colos felnik is a Mazda tartozékkatalógusából származnak. Az igazi átalakulás belül történt, ahol majdnem mindent farmerrel borítottak, az ülések középső része a kivétel, ahol kék alcantarát használtak. Az MX-5- motorjához nem nyúltak a Garage Italia Customs dolgozói.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!