A teszthez legfeljebb 390 literes térfogatú, legalább 175 cm hosszú sílécek szállítására alkalmas válogattak ki a német szakemberek. Talán az a legfontosabb tanulsága az ADAC idei tetődoboz-tesztjének, hogy nem a vételár alapján kell dönteni, hiszen a tesztben második legdrágább, 489,5 eurós átlagáron kínált Mont Blanc Space 450E tetődoboz megbukott a törésteszten.

Egy 30 km/h-s tempóval történt ráfutásos balesetet szimuláltak, a Mont Blanc doboza egyszerűen elszabadult, a valós életben súlyos sérüléseket szerezhet a nagy méretű és tömegű repülő tárgy. A legolcsóbb, 189 eurós átlagárú Ultra Plast MD15 350L doboznál elszakadtak a belső rögzítőpántok és a sílécek kiütötték a doboz elejét; ez az utolsó előtti helyezést eredményezte ennek.

Egyébként örvendetes, hogy a kikerülési manővernél és a 100 km/h-s sebességről végzett vészfékezést egyaránt jól viselték a tetődobozok. A Kamei Corvara S 390-est az egyszerű kezelhetőséget adó, pattintós rögzítést emelték ki pozitívumként a tesztet végzők.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!