Évente kétszer közlik a gyermekülés-teszt eredményeket az ADAC és az ÖAMTC autós klubok, és megvan az eredménye ennek, a törvényi követelményeknél szigorúbb vizsgálatnak, hiszen a korábbi tesztekben kritizált problémás ülések gyártói közül ketten is javítottak a konstrukción. A 2021 tavaszán tesztelt Chicco Kiros i-Size ülés a törésteszt-vizsgálaton elvált a Kiros i-Size Base elnevezésű Isofix-rögzítőjétől. A most tesztelt utód, tehát a Chicco Kiros Evo i-Size és a Kiros Evo i-Size Base a törésteszt-vizsgálaton már jól védi a gyermeket. A 2022 tavaszán tesztelt Lionelo Antoon RWF ülés kárpitjában a mérések TDCP és TCPP égésgátló anyagokat mutattak ki, a most tesztelt utód, az Lionelo Antoon Plus esetén már nem áll fenn ez a probléma. A gyártók javára legyen mondva, hogy a Chicco és a Lionelo is ingyen cseréli a korábbi, problémás termékét az újra.

A 2022 őszén közreadott 20 gyermekülés tesztjével kapcsolatban örvendetes tény, hogy minden abban szereplő ülés jó védelmet nyújt, egyedül 1 megvásárlását nem ajánlják a szakemberek túlzott károsanyag-terhelés miatt. A gyermekülések tekintetében ezt a kérdést nem szabályozza az EU, ezért az ADAC/ÖAMTC itt a gyermekjátékoknál meghatározott kritériumokat veszi figyelembe. Ez alapján a Jané Koos i-Size R1 + iPlatform Comfy babahordozó kárpitjában naftalint és TCPP égésgátlót találtak, ezért nem ajánlják a megvásárlását, egyébként 11 jó és 8 kielégítő eredmény született.

A legjobb védelmet és a legkönnyebb kezelhetőséget a Bugaboo Turtle Air + Turtle Air Wingbase gyermekhordozó nyújtja, ami egyszerűen behelyezhető és stabil a rögzítése. A kisgyermekeknél a Swandoo Curie a győztes, míg a nagyobb gyermekek számára a Britax Römer Kidfix i-Size a legjobb ülés. A szakemberek továbbra is azt ajánlják, hogy a szülők a gyermekkel és autójukkal keressék fel a szaküzleteket, ahol rögtön az ülés kezelését is kipróbálhatják és tanácsokat kaphatnak azzal kapcsolatban. Vannak például gyermekülések, amelyeket nem lehet minden ülésnél használni, és lehet, hogy a gyermek nem érzi magát kényelmesen az ülésben – ezt is jobb előre tisztázni, mint a vásárlás után –, a nagyszülőknek is kölcsönadott üléseknél fontos azok alacsony tömege és könnyű kezelhetősége.