A Hero Motorsports versenyzője, a 40 éves Paulo Goncalves vasárnap délelőtt vesztette életét a Dakar hetedik gyorsaságiján. Mintegy 270 kilométerrel a rajt után bukott motorkerékpárjával a Rijád-Wadi Al Dawasir közötti szakaszon, a szervezőkhöz 10 óra 8 perckor érkezett a segélyhívás. A mentőhelikopter 10 óra 16 perckor ért a helyszínre, az orvosok eszméletét vesztve, keringés nélkül találták a motorost. Azonnal megkezdték az újraélesztését, és a Layla kórházba szállították, de nem sikerült megmenteni Paulo Goncalves életét.
Pénteken műszaki problémák miatt motorblokkot cserélt a portugál versenyző, így visszaesett a 46. pozícióra, ezt követően saját bevallása szerint már csak arra koncentrált, hogy jó időket fusson. Ez volt a 13. Dakarja.

Dakar 2020 – Paulo's Stage 3 Heroics

We wanted to look back at one of the most memorable incidents in Hero MotoSports history – Paulo Goncalves displaying true heroism by bringing the bike home late in the night after suffering technical difficulties. If you're looking for some pure, unadulterated motivation, this is it. #StormTheSands #RaceTheLimits #Dakar2020

Közzétette: Hero MotoSports – 2020. január 11., szombat