Teljesen kicserélődik jövőre a Porsche Kupa mezőnye, mivel a gyár bemutatta az új 911-es alapjára épülő GT3 Cup versenyautót, amelyet minden indulónak meg kell majd vásárolnia. És persze más érdeklődőket is szívesen kiszolgálnak majd.

Az erőforrás egy 3,8 literes hathengeres boxermotor, amely 460 lóerőt tud 7500-as percenkénti fordulaton, ehhez egy hatfokozatú, szekvenciális váltó csatlakozik, amelyet a kormány mögötti fülekkel lehet vezérelni. A kuplungpedál azért kell, mert annak segítségével lehet zökkenőmentesen és gyorsan rajtolni, később már nem kell azt használni.

Timo Bernard volt a fejlesztésért felelős versenyző, elmondása szerint határhelyzetben könnyebb uralni az autót elődjénél. Az áttervezett bukóketrec jobb védelmet biztosít a pilótának, és baleset esetén könnyebb belőle kimenteni az autóvezetőt. A Porsche 911 GT3 Cup versenyautó ára adók nélkül 181 200 euró.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért