„Rendkívüli örömünkre szolgál ez az elismerés” – mondta Kelemen Krisztina, a Nyirád Motorsport Kft. ügyvezető igazgatója. „Az elmúlt évben az autocross EB-futam kapcsán a csapat bizonyította, hogy képes erre a nehéz feladatra. Az FIA illetékes bizottságának belga elnöke külön kiemelte, hogy az egy év szünet után visszatérő pálya szervezői tökéletes munkát végeztek, az újonnan debütáló gárda a legjobbat nyújtotta.”

A nyirádi rendezéssel első alkalommal sikerült kivívni a kitüntető Év Versenye címet, korábban sohasem került a képzeletbeli dobogóra a hazai helyszín. Ráadásul ezzel a hagyományosan legjobbnak tartott, és általában az élen végző svédeket is megelőzték a magyarok. „A díj elnyerése bizonyítja, hogy jó irányba haladunk, megéri az anyagi ráfordítás és az a rengeteg áldozatos munka, amit a csapat az elmúlt két autocross EB és az idei nyirádi rallycross EB-futam rendezésébe fektetett” – tette hozzá az ügyvezető. A rangos nemzetközi elismerés mellett nem kis „fegyverténynek” számít az sem, hogy a 2013-as kiírásban a közép-kelet-európai régió egyetlen futamaként a magyarországi verseny szerepel, sem Csehországban, sem Lengyelországban nem rendeznek jövőre Rallycross EB-futamot.

Nyirád 2013-ban hetedik alkalommal tárja ki kapuit a Rallycross EB előtt. A rajongóknak a május 25-26-i dátumot érdemes megjegyezniük, ugyanis a jövő évi angliai és portugál futam után ekkor érkeznek hazánkba a Rallycross legnagyobbjai.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért