A hétvégén megrendezett Nürburgring 24H autóverseny volt az első állomása annak az ünnepségsorozatnak, amivel az idén 50 éves AMG manufaktúrát ünnepli a Mercedes. Ebből az alkalomból mutatták be az AMG GT3 Edition 50 elnevezésű versenyautót, amelyből mindössze 5 példányt készítenek majd.

Egyedi a színösszeállítás, a mattezüst alapra feketével kerül fel a jubileumi grafika, az ajtók karbon-keretében helyezik el a „50 YEARS OF DRIVING PERFORMANCE” feliratú logót, a karbon légterelők mellett a nyitott Performance kipufogórendszer van még a különleges felszerelések között. Az utastérben a bukókeretet és a padlót is feketére fényezik, a karbont csak lakkozzák, ezüst színűek a biztonsági övek.

Mivel úgy számol a gyár, hogy gyűjtők féltve őrzött kincsei lesznek ezek az autók, jobboldali ülést is adnak hozzájuk, ezek fogadása miatt módosítják a karbon védőcellát. Minden autóhoz porvédő takarót is mellékelnek, illetve egy, az IWC óragyártó Ingenieur Chronograph Sport Edition „50tg Anniversary of Mercedes-AMG” óráját is, amelynek színvilága az autót idézi. Az átadásra az AMG főhadiszállásán kerül sor, a kedves ügyfél kérhet személyes pályaautózás-oktatást is.

Az egyik fő vetélytárs, a BMW se feledkezett meg az AMG 50. születésnapjáról, egyedi dekorációt készített a gyár versenyeken használt sajtó/vendégközpontja számára, amelyen az szerepelt, hogy „Süteményt kértetek, fánkot készítettünk”, kihasználva az angol nyelvben rejlő lehetőséget, miszerint a füstölő gumival pörgést is fánknak, azaz donutnak nevezik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!