Idén csak a Mini-nek jutott osztályrészül, hogy tanulmányautót mutathat be a 2014-es Concorso dEleganza Villa dEste rendezvényen, a BMW márkának csak kétkerekű újdonsága van, a Roadster elnevezésű tanulmány, ami nagyjából ott folytatja, ahol a tavaly szintén itt bemutatott Ninety befejezte.

Erről még annyit érdemes tudni, hogy a gyár szerint azt mutatja meg, a közeljövőben hogy fognak kinézi a márka sportos boxerei. Hajtás tekintetében nagy újdonságra nem számíthatunk, az 1170 köbcentis kéthengeres erőforrás legnagyobb teljesítménye 125 lóerő, maximális nyomatéka 125 Nm. Kardánhajtású a hátsó kerék, a bal oldali lengőkar egy acél térvázhoz csatlakozik.

Ezen kívül a BMW Motorrad említésre méltónak tartja a teljesen LED-es világítást, illetve azt az alsó légterelőt, amely az aerodinamikai funkciója mellett még az első hangtompító dobnak is helyt ad. Sok mindent elárul a Roadster tanulmány arról, milyen irányba mennek a fejlesztések a BMW Motorrad háza táján, de a vásárlók szempontjából legfontosabb információ, azaz hogy mikor lehet majd megvásárolni egy ilyen, vagy ehhez nagyon hasonló kétkerekűt, még nem ismert.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!