Talán annyiban tér el a többi elektromos motorkerékpártól a kanadai Lito Green Motion alkotása, hogy ők nem sajnálták az időt és a pénzt arra, hogy alaposan leteszteljék alkotásukat. A Sora elnevezésű motorkerékpár már 2,5 éve elkészült, azóta folyamatosan tesztelték.

Vegyes, karbon és alumínium térváz alkotja a jármű gerincét, és igazi különlegességnek az elektromos ülésállítás számít, amelynek segítségével eltérő alkatú emberek is képesek használni a Lito Sora-t, vagy épp pozíciót lehet váltani, ha városból országútra hajt a café racer stílusú járművel a tulajdonos.

Azért nem árt, ha óvatosan bánik a gázkarral a kedves használó, a 12 kWh kapacitású lítium-polimer akkumulátor városban 200, autópályán 100 km-es hatótávolságot tesz elérhetővé, ami átlagos, de a telep feltöltéséhez 9 órára van szükség. A 260 kg saját tömegű Lito Sora csúcssebessége 190 km/óra, a hajtómotorjáról annyit árultak el, hogy 90 Nm maximális nyomatékkal rendelkezik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!