Talmácsi Gábor még előző év végén, közvetlen Karácsony után megkezdte a felkészülést a 2013-as világbajnoki szezonra. A MAMI (Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakiskola) 3 tanárával – akik a szerelői háttércsapatot biztosították számára – Spanyolországba utazott, és a jerezi pályán 7 nap alatt 1200 km-t motorozott.

A tréningezés remekül sikerült, mely során rendelkezésére állt a vb-s supersport Honda motorja és a Honda CBR600 stock edzőmotorja is. Talmácsi Gábor: Lehetőségem nyílt arra, hogy minden eddiginél korábban megkezdjem a felkészülést  a soron következő világbajnoki szezonra, ezért megkértem a MAMI iskola mérnökeit, hogy segítsék a motoros felkészülésemet. December 28-31, majd január 3-5 között a jerezi pályán teszteltünk. Rengeteg kört motoroztam, sok tapasztalatot gyűjtöttünk, és az edzések folyamán jó köridőket értem el. A megtett kilométerek formába hoztak és magabiztossá tettek, így felkészülten várom a folytatást, ahol már a világbajnoki csapatom, a Prorace Team szolgáltatja a hátteret.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért