Kicsit úgy néz ki a Motochimp elnevezésű villanymotoros robogó, mintha egy kerekekre szerelt porszívó lenne, ennek a magyarázata, hogy a szingapúri székhelyű Vanda Electrics a megjelenést egy 10 éves kislány rajza alapján készítette el. A jópofa robogó különlegessége a kicsinysége, a hossz mindössze 108 centi, a szélessége 62 centi, magassága 106 centi és 75 centi a tengelytávolsága.
motochimp2
Normál konnektorról egy óra alatt lehet feltölteni a lítium-ion telepet, amely mintegy 40 km-es hatótávolságot tesz lehetővé – a kábel az ülés alatti rekeszben tárolható. A hajtásról egy mindössze 0,35 kW, azaz 0,47 lóerő teljesítményű kerékagy-villanymotor gondoskodik, ami sík úton 30 km/h-s utazósebességet tesz elérhetővé. A vázat rozsdamentes acélból és alumíniumból készítik, szóval ellenáll az időjárás viszontagságainak.
motochimp3
A használat megkönnyítése érdekében nincs gyújtáskulcs, a járműhöz párosított elektronikus eszközzel – akár okostelefonnal – lehet aktiválni a Motochimpet. A Shenzhen International Industrial Design Fair vásáron bemutatott villanymotoros robogót először Japánban dobják piacra, majd Ázsia és Európa következik a sorban. Vételárnak egyelőre 2000 dollárt, azaz 550 000 Ft-ot jelöltek meg.

motochimp4

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!