Egy, a divat- és kiadóiparban érdekelt japán milliomos rendelte meg az MV Augusta F4Z Zagato nevű motorkerékpárt, ezzel tette teljessé gyűjteményét, amelyben olasz motorkerékpárok és egyedi építésű autók is megtalálhatóak.

A Chantilly Arts Elegance Concours nevű rendezvényen leplezték le az alaposan átépített motorkerékpárt, és rögtön azt is elárulták a készítők, hogy a megrendelő kérésének megfelelően több nem lesz belőle. Az MV Augusta F4-es motorkerékpárnak nem csak a megjelenését alakították át a Zagato-nál, de több alkatrészt át kellett alakítani vagy épp teljesen újat készíteni: szívósor, üzemanyagtartály, akkumulátor, kipufogó.

Attól különleges a megjelenés, hogy nagy méretű burkolatokat alkalmaztak, amelyeket karbonból és alumíniumból készítettek. A megrendelő kívánsága volt még a nyolcvanas éveket idéző formavilág, mert az a kedvenc időszaka, ennek megfelelően dolgoztak az Atelier Zagato mérnökei, akik számára annyiból új volt a feladat, hogy ez volt az első motorkerékpár-átépítésük. Úgy tűnik, ebben is profik.

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!