2010-ben szűnt meg a Volga autómárka, ekkor hagyta a GAZ Csoport a Chrysler-licensz Sibir sorozatgyártását. Most komolyan fontolgatják a név feltámasztását, de alapvetően teherautónál szeretnék használni a még mindig jól csengő nevet, persze a kompakt méretű dobozautónak lenne ötszemélyes személyszállító változata is.

Jelenleg a GAZ Csoport a piacvezető az oroszországi haszonjárművek terén, a Gazella Next, a Gazdy Next típusok alá pozicionálnák az új Volgát. Egyelőre még nem döntötték el, hogy saját technikát vesznek alapul az új modellhez, netán egy külföldi partnerhez fordulnak, annyi biztos, hogy minden esetben a helyi viszonyokhoz alakítják majd a járművet.

A GAZ Csoport egyébként még a 2006-os Moszkvai Autószalonon mutatta be a 2332 CityVan nevű tanulmányát, amely Volga padlólemezre felépített dobozos áruszállító volt hátsókerékhajtással és az akkoriban autóstul együtt megvásárolt Chrysler 2,4 literes, hosszában beépített benzinmotorral. Akkor nem került sorozatgyártásba a típus, és ma már nagyon elavultnak ítélik meg a technikát, ezért keresnek inkább külföldi partnert a vállalkozáshoz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!