Ahogy arról a múlt héten beszámoltunk, a holland adóhatóság meg nem nevezett összegű tartozás miatt zár alá vette a Spyker vagyontárgyainak jelentős részét, amelyek árverésének az időpontját is kitűzték. A holland autógyár tulajdonosa/vezetője már akkor tiltakozott a hír közzététele ellen, mondván hétköznapi mederben zajlik a Spyker gazdálkodása.

Tehát az, hogy akkora tartozást halmoz fel a cég, hogy az adóhatóság nem lát más kiutat, mint az ingóságok lefoglalását és az árverezést, normális üzletmenetnek számít a Spykernél. Ez nem tűnik túlzottan felelős magatartásnak, és némileg megmagyarázza a Saab márkával történteket is. A Troostwijk Auctions is megerősítette, hogy nem kerül sor az árverésre, úgyhogy az utcai- és versenyautók a 85 darab bedobozolt Audi V8-assal együtt maradnak az autógyár tulajdonában. Nem tudni, ez az aprónak egyáltalán nem nevezhető közjáték mennyire befolyásolja a mérnökök munkáját, akik éppen azon dolgoznak, hogy a B6 Venator nevű autó sorozatgyártású változatát elkészítsék.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!