Először 2007-ben, majd 2011-ben menekült meg az utolsó pillanatban a csődtől az olasz Bertone stúdió, eközben értékesítette autógyárát, ésszerűsítette a formatervező részleg működését, de nagyon úgy tűnik, hogy ez sem volt elég.

Nemrég 160 főállású munkatársától szabadult meg a cég, és velük együtt 10 gyakornokot is elküldtek, majd ezt követően csődvédelmet kértek a cég ellen. Noha a hírek szerint tavaly 20 millió eurós forgalmat termelt a cég – elsősorban kínai megrendeléseknek köszönhetően -, a beszállítóit és szerződéses partnereit már egy ideje nem fizette ki, több per is folyamatban van a cég ellen. A 2013-as Genfi Autószalonon bejelentett, speciális járművek építésére szakosodott műhely, amelynek Bertone Jet 2+2-es kombit is köszönhetjük, még nem igazán indult be. A Bertone nem kívánt reagálni az értesülésekre, talán abban reménykednek, hogy sikerül új tulajdonost/tőkeerős befektetőt találni. Egy török és hét olasz vállalkozást hoztak hírbe, mint komoly érdeklődőt, de mivel még csak a csődeljárás elején járunk, korai lenne az esélyek latolgatása.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!