A nyitott tetős autózást ünnepli a Fiat legújabb Dolcevita Special Edition modelljeivel, amelyeket a vászontetős 500C és az 500X alapján kínálnak. A két modell közös vonása a Bianco Gelato, azaz fagylaltfehér fényezés, a világosság a belső térben is tetten érhető.

Az 500C Dolcevita bézs tetőt kap, a külső tükrök krómozottak. Az utastérben elefántcsont színű Pelle Frau bőrkárpitot használnak, a műszerfal díszbetétjét fabetét-mintával látják el, a padlószőnyeg fehér szegélyt kap, széria a hardveres navigáció a 7 colos központi érintőképernyővel együtt. A hajtásról a 70 lóerő teljesítményű, 12 voltos lágyhibrid hajtással kiegészített 1,0 literes 3 hengeres gondoskodik.

Az 500X Dolcevita teteje elefántcsont színű, a karosszéria külsején krómozott díszeket használnak, a felnik 18 colosak. Az üléseket az elefántcsont színű Soft Touch műbőrrel vonják be, fehér a díszvarrás, a műszerfal betétje, itt is jár a 7 colos érintőképernyőt használó navigáció. A limitált sorozattal egyszerre debütál a modellben az 1,5 literes turbómotort (130 LE) és a 7 fokozatú duplakuplungos váltóba behajtó 48 voltos villanymotort (20 LE) használó öntöltő hibrid rendszer.