A Los Angelesi Autószalonon leplezték le a Lexus LC 500 Convertible-t, amelynél számos változtatást hajtottak végre a mérnökök annak érdekében, hogy ne csökkenjen a kupéban megismert vezetési élmény. Néhány merevítőelemet áthelyeztek a karosszériavázon belül, újakat is beraktak, a felfüggesztésben csökkentették a rugózatlan tömeget és áthangolták a felfüggesztést is.

A hosszú orrban az 5,0 literes lökettérfogató, V8-as szívómotor dolgozik 464 lóerős (7100/perc) teljesítménnyel, a maximális nyomaték 540 Nm (4800/perc), a váltó tízfokozatú automatikus. A menetteljesítményekkel még adós a Lexus, helyette inkább a tetővel kapcsolatban kaptunk pontos értékeket.

A vászontető menet közben akár 50 km/órás tempóig mozgatható, a nyitás 15, a csukás 16 másodpercet vesz igénybe, és mindezt párhuzamos grafikán a műszerfalon is lehet követni. A négyrétegű vászon zaj- és hőszigetelő, a rudazat kialakításával igyekeztek a gyűrődéseket minimalizálni. A Lexus LC 500 Convertible a tető nyitásakor automatikusan módosítja a klíma-beállításokat, hidegben megnöveli a fűtést és például a vezető kormányt markoló kezére meleg levegőt irányít.