A Magyar Villamos Művek egy Citroën C-Zero típusú, teljesen elektromos meghajtású személygépjárművet állított üzembe, ezzel is hozzájárulva a lokális szén-dioxid-kibocsátás nélküli közlekedéshez.

„Magyarország egyik legnagyobb társaságcsoportjaként, a hazai villamosenergia-termelés közel felét adó piaci szereplőként az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. jó példával kell elöl járjon a környezettudatos, fenntartható működésben,” mondta Kóbor György, az MVM Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese. „Több technológiát is megvizsgáltunk, a kisebb lökettérfogatú benzin- és dízelmotoroktól, a hibrideken át, az emisszió-mentes, teljesen elektromos hajtásig. Végül ez utóbbit választottuk pilot projektünkhöz. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy – például a 20 000 kilométeres szervizidőszakkal – jelentős megtakarításra számítunk az üzemeltetési költségekben is, így még hatékonyabban, eredményesebben működtethetjük az integrált nemzeti energetikai társaságcsoportot.”

Az MVM Csoport eddig is sokat tett a fenntarthatóságért, a környezetvédelemért: tagvállalata, a Paksi Atomerőmű üvegházhatású gázok kibocsátása nélkül látja el Magyarországot villamos energiával, a hazai termelés több mint 40 százalékát adják a paksi blokkok. Az MVM szakemberei kiszámították a társaságcsoport ökológiai lábnyomát, ez alapján határozták meg a stratégiai fejlesztési irányokat. Az MVM Csoport középtávú célja, hogy tovább csökkentse szén-dioxid-kibocsátását. Ennek egyik hangsúlyos eleme és lehetősége a környezetbarát gépjárművek üzembe állítása.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!