A 2015-ös Frankfurti Autószalonon mutatkozott be a Honda Civic Active Life Concept, amely a kicsit látványosabb megjelenés mellett a különleges kerékpártartóval rendelkezett, amely két darab bicikli utastéren belüli szállítását tette lehetővé.

Egyfelől biztonságosabb ez a megoldás, másfelől a kerékpárok is védve vannak szállítás közben az időjárás viszontagságaitól, és nem növelik a légellenállást és így a fogyasztást. A 99. Giro dItalia kerékpáros versenyen debütált az In-car Bicycle Rack elnevezésű megoldás, amelyet majd októbertől lehet megvásárolni kiválasztott márkakereskedésekben. A csomagtér alatti tárolórekeszbe kerül egy alumínium sín, amire aztán egy- vagy két darab tartót lehet erősíteni, ahová az első villa csatlakoztatható, és rögtön ide lehet tenni a kiszerelt kereket is. A meglévő csomagrögzítő gyűrűt használja a kerékpár vázát szilárdan tartó öv. Angliában már be is árazták a tartót, egy kerékpár szállítására alkalmas változatban 285 font (117 ezer Ft) az ára, a második kerékpár szállítását lehetővé tevő tartó további 150 fontot (61 ezer Ft) kóstál.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!