Hamarosan jön a Porsche legújabb típusa, a középkategóriás Macan szabadidő-autó, de ez még nem minden, hiszen hamarosan 15 új piacon is megindul majd a Porschék forgalmazása – leginkább Afrikában terjeszkedik a német cég.

Jelenleg Ázsiában tapasztalható erőteljes növekedés a luxusautók körében, de a Porsche már arra készül, hogy megindul a gazdasági fellendülés Afrikában, és már kész ajánlattal szeretne a vásárlók rendelkezésére állni, 2016 körül számos észak-afrikai országban létesítenek hivatalos képviseletet majd, 2020-ig összesen 15 új piacon lépnek majd porondra.

Persze az új piacok mellett új autóval is készülnek, különösebb jóstehetség nem kell hozzá, hogy kijelentsük: az új Porsche Macan lesz majd a stuttgarti márka legnépszerűbb autója. Ezt a címet jelenleg a Cayenne birtokolja, a Macan pedig közel hasonlót nyújt majd érezhetően olcsóbban – az alapmodellekbe négyhengeres motorok kerülnek majd. A hírek szerint lesz majd egy 400 lóerő körüli teljesítményű sportváltozat is kompresszoros V6-os benzinessel, de az eladások derékhadát minden bizonnyal a 2.0 TFSI és Európában a 2.0 TDI motorok jelentik majd. A Los Angelesi Autószalonon láthatja először a nagyközönség az autót álca nélkül.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!