Január 15-én ismertetik majd a Kia autómárka életének következő szakaszát meghatározó stratégiai tervet, amelynek része lesz az eddig Plan S néven futó elektrifizálási folyamat, de addig is bemutatták az új márkaarculatot, amihez új szlogen – Movement that inspires – és áttervezett márkajelzés is tartozik. Utóbbit Guinness világrekordnak számító 303 pirotechnikai drón egyidejű reptetésével leplezték le.

Ezzel párhuzamosan az európai piacnak gyártott Ceed kompakt 2021-es változásait is bejelentették. A legfontosabb újítás, hogy az 1,4-es turbómotor helyett már 1,5-ös turbómotor rendelhető, 160 LE/253 Nm a teljesítmény, és 500 000 Ft felárért párosítják mellé a 48V-os lágyhibrid rendszert, amivel rögtön hétfokozatú duplakuplungos váltót is adnak. Dízelből már csak egyféle van, a 136 lóerős 1,6-os CRDi 48V-os lágyhibrid rendszert kap szériában, ennél alapáron jár az iMT hatfokozatú kézi kapcsolású váltó az automatikus kuplunggal, a GT modell megtartja a 204 lóerős 1,6-os turbómotort, de már csak hétfokozatú, duplakuplungos váltóval érhető el.

A felszereltségek között is van egy új szint, a Platinum és a GT sportmodell közé ékelődik be a Platinum GT Line, amely a 120 lóerős 1,0 literes turbómotortól felfelé rendelhető. A Proceed nevű életstílus-kombi választéka három benzines turbómotorra (120, 160 vagy 204 LE) szűkült, az Xceed 1,6-os turbómotorral és 48V-os lágyhibrid rendszerrel szerelt változatainál kikerült a szériafelszerelések közül a helytakarékos pótkerék, amely helyett defektszettet kap a magas építésű ötajtós.

A magyarországi forgalmazónál is van változás, január elsejétől a márkát 13 éve ügyvezetőként irányító Nagy Norbert lett a Kia Motors Hungary elnöke. A kinevezés nagy mérföldkő a Kia életében, mert világszerte csupán néhány olyan leányvállalat van, amelynek élén nem koreai vezető áll. Európában eddig Svédországban és Angliában, idén január 1-jétől pedig Franciaországban és Magyarországon kezdte meg működését ez az új szervezeti felállás helyi vezetővel az élen. A 43 éves szakember pályafutása során a Kia Magyarországon látványos növekedésen és fejlődésen ment keresztül mind a vállalat értékesítési eredményeinek és piaci részesedésének növekedése, mind a márkakereskedői hálózat fejlődése tekintetében. Nagy Norbert irányításával a Kia Motors Hungary a tavaly bemutatott, a Márka jövőbeli terveit megfogalmazó „Plan S” céljainak megvalósításán dolgozik majd a további márkaépítés, növekedés és fejlődés érdekében.