Ahogy azt már megszokhattuk, az új Golf bemutatójával egy időben a németek megmutatják a GTI tanulmányt, amely aztán néhány hónap késéssel lényegében változatlan formában kerül a márkakereskedésekbe. Most se lesz másként.

Párizsban mutatják be a háromajtós változatból készített VW Golf GTI tanulmányt, ami állítólag már tavasszal megvásárolható lesz. Új ötletek helyett az eddig megszokottat látjuk: egyedi hűtőrács, piros csík, öt küllős felni kívül, skót kockás üléskárpit, golflabda váltógomb, piros varrású bőrkormány.

Ami új, az a továbbfejlesztett, immár hengerlekapcsolással megáldott 2,0 literes turbómotor. Alaphelyzetben 220 lóerő (350 Nm) a teljesítmény, a Performance Csomaggal 230 lóerő. A váltó hatfokozatú kézi kapcsolású vagy dupla kuplungos, továbbfejlesztették az elektronikus differenciálzárat. A 100 km/órás tempót 6,6 másodperc alatt éri el az új Volkswagen Golf GTI, a 230 lóerős 6,5-öt sprintel, a végsebesség 246 illetve 250 km/óra.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!