A 2018-as TÜV-jelentésben a 2016. júliusa és 2017. júniusa között a szervezethez tartozó szervizek által elvégzett több mint 10 millió darab műszaki vizsga tapasztalatait gyűjtötték össze. Mivel a statisztikailag értékelhető adatokra voltak kíváncsiak, a legnagyobb számban ott megforduló 225 autótípussal foglalkoznak, így is bőven több, mint 9 milliós mintáról beszélhetünk.

A műszaki vizsgán bukáshoz vezető jelentős hibákat a vizsgálatok 19,9 százalékában találtak, ami a tavalyihoz képest 0,2 százalékos romlást jelent. Az életkort tekintve a 2-3 éves autóknál 5,8 százalék a jelentős hibák aránya, míg 11 éves kor felett már 26,5 % az átlagérték, tehát exponenciálisan emelkedik a hibák száma az életkorral együtt. Különösen gyakran a világítással volt probléma, de a fékek, a felfüggesztés, az olajszivárgás és a kipufogórendszer is említést érdemel. Az idei értékelésbe még nem érezni a hatását, de a németországi műszaki vizsgákon a jövőben a szoftverfrissítéseket is figyelik majd a TDI-botrány következményeként.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!