Az idei Balaton-átúszásnál már kiállították az új megjelenésű SX4 S-Crosst, de hiába adagolják kis lépésekben, sokan még mindig nem akarják elhinni, hogy tényleg így néz ki a felfrissített változat. Úgy sikerült gyökeresen megváltoztatni az autó karakterét, hogy csak az A oszlop előtti részhez nyúltak.

Az egész hatalmas méretű krómozott hűtőráccsal kezdődik, aztán ott vannak a nagyobb méretű fényszórók – felár ellenében teljesen LED-es -, a motorháztetőre két domborulat került. Ezen kívül még új megjelenésű, 17 colos felnik jelentik a változást, ezek ezüst vagy kétszínű – esztergált – megjelenéssel választhatóak. Hátul annyi a változás, hogy LED-es technológiára váltott a lámpa.

Az utastérben puhább tapintású anyagokat használnak, a 7 colos érintőképernyős fejegység környéke pedig zongoralakk-fekete megjelenést kap. Már az SX4 S-Crosshoz is elérhető a Radar Brake Support nevű koccanásgátló és a távolságtartó tempomat, de csak a csúcsmodellben.

A legnagyobb változás a benzinmotoroknál van, ahol immár jogos a többesszám használata, hiszen 1,0 literes és 1,4 literes háromhengeres turbómotort lehet kérni. Előbbi 112 LE/170 Nm, utóbbi 140 LE/220 Nm teljesítményű, mindkettő kérhető 6 fokozatú kézi kapcsolású vagy automatikus váltóval, az All Grip összkerékhajtás csak a négyhengereshez választható. Az 1,6 literes turbódízel (120 LE/320 Nm) változatlan, itt 6 fokozatú dupla kuplungos váltót és/vagy All Grip összkerékhajtást lehet kérni. Olaszországban szeptember 30-án indul a felfrissített megjelenésű és technikájú Suzuki SX4 S-Cross forgalmazása, az alapváltozat 18 990 euróba kerül (5,99 millió Ft), a frissítés előtt 20 400 euró (6,43 millió Ft) volt a kezdőár.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!