Trabantok pöfögésétől és töfögésétől volt hangos a Zsámbéki medence április 21-én, szombaton, amikor elrajtolt a Turisztikai Managerek Szövetségének első ország felfedező gasztro-rallye-ja. A rendezvény célja egyfelől a régió népszerűsítése volt a turisztikai szakma és a hazai gazdasági élet „stakeholderei” számára, másfelől a kötetlen networking lehetőségének biztosítása a résztvevők között. Az eseményen részt vett többek között Kőváry Barna Trabant-rallyeversenyző, Horváth Gábor olimpiai bajnok, Jókuti András gasztroblogger és Buza Sándor rádiós műsorvezető is.

A program Kőváry Barna rallye-bemutatójával indult, majd az egyes helyszíneken a térség őstermelői és turisztikai szolgáltatói várták a csapatokat. A több mint 100 résztvevőnek összesen öt állomáshelyen kellett teljesítenie a szervezők által megálmodott nem mindennapi feladatokat.  A 22 induló csapatból mindenki sikeresen célba ért, de ami talán ennél is fontosabb: a rendezvényről nemcsak a nyertesek távoztak elégedetten és vitték el ennek az ismeretlen ismerős régiónak a jó hírét barátaiknak, rokonaiknak és üzletfeleiknek.

A első TMSZ Gasztro Rallye dobogósai:

1.) KPMG (Favágók) 2.) Demus-Team 3.) Gastro-Group A zsűri különdíjait a KIKA és az Opera Garden Hotel csapatai vehették át.

A program szombat reggel egy hamísítatlan „zsámbéki” reggelivel indult Telkiből, a Globall Football&Sporthotel parkolójából. Az első állomáshely a zsámbéki Romtemplom volt, ahol valódi kincskeresésben volt részük a csapatoknak. (A zsákmány egy csavarkulcs volt, amely „kinccsé” csak később vált, egy későbbi kerékcsere-feladat során.) Az Espa Bio és Art Hotel kertjében hamisítatlan töki pompost (Tök a Zsámbéki medence egyik települése) és a borvidék egyik legismertebb borászatának, a Nyakas pincészetnek a borait kóstolhatták meg a résztvevők, majd csukott szemmel kellett szlalomozniuk Trabantjaikkal a kijelölt pályán. Herceghalmon az Abacus Business&Wellness Hotel felséges bogrács-gulyással várta a „papírjaguárok” utasait, akik a rövid felfrissülés után „anti-gyorsulási” versenyben mérték össze tudásukat. Az etyeki megállónál Árpás Laci sonkapincéjében kóstolhatták végig, a sonkamester ínyencségeit. A következő vendéglátó a Rókusfalvy Pince volt, ahol a birtok boraival ismerkedhettek a résztvevők. Itt zajlott az a bizonyos kerékcsere feladat is, amihez a nélkülözhetetlen szerszámot még a Romtemplomnál meg kellett találnia a csapatoknak, de ugyancsak itt, Etyeken, a Címeres Pálinka Házban helyi pálinkák vak kóstolója is várta a vendégeket. Az utolsó állomás a pátyi kecskefarm volt, ahol a kecsketejből készült finomságok és a házi készítésű mangalicaszalámi megkóstolása után kecskét is kellett fejniük a résztvevőknek – legalábbis a legelszántabbaknak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!