A maláj Perodua cég a Kuala Lumpuri Autószalonon leplezte le az ő jövőképét mutató X-tanulmányt, amely elmondásuk szerint elég tágas arra, hogy négyen kényelmesen utazzanak vele, és elég kicsi ahhoz, hogy mindezt sűrű városi forgalomban tegyék. A névben szereplő X nem valamiféle SUV-re utal, hanem azt próbálták kifejezni vele, hogy a modern digitális életet ötvözi a valóssal az autó.

Hatalmas fémfelületek, lőrésnyi ablakok jellemzik a külsőt, no meg látványosan ívelt lámpák, a műszerfalra pedig nemes egyszerűséggel a legújabb iPad táblagépet biggyesztették, nincs beépített érintőképernyős középkonzol. A belső tér tágasságát szemmel láthatóan vékony üléstámlákkal érték el, ezen kívül az első ülések alatt sok helyet hagytak a hátul ülők lábainak is.

A Perodua nem részletezte, hogy milyen hajtással szerelték az X-tanulmányt, azonban emellett bemutatta a műszaki partner Daihatsu (a Toyota-konszern része) segítségével fejlesztett full-hibrid hajtását. Utóbbit már a meglévő autóin is használni akarja a Perodua, míg az X-tanulmány stílusában készülő autó leghamarabb öt év múlva jelenhet meg a kínálatban.