A rossz idő beköszöntével mutatja meg az első képeket a Lamborghini új csúcsmodelljéről, a tető nélküli Aventador LP700-4 Roadsterről, amelynek birtoklása a vastag pénztárca mellett némi kézügyességet is igényel majd.

Az utastér felett egy karbonból készített kétrészes műanyag tető helyezkedik el (darabonként 6 kg a tömeg), amelyet kézzel kell kiszedni, és az erre kialakított rekeszben lehet tárolni az első csomagtérben. A hátsó szélvédő gombnyomásra süllyed el, a szélvédőkereten lévő légterelőt a tetőhöz hasonlóan kézzel lehet eltávolítani, ha épp össze akarja kócolni a frizuráját a kedves utas. Természetesen az ülések mögött vész esetén előugró bukókeret is található.

Könnyen fel lehet ismerni a Roadstert, hiszen kétszínű fényezéssel jön ki a gyárból, a szélvédőkeret, a tető és az e mögötti rész minden esetben fényes feketére van fényezve, függetlenül attól, a karosszéria milyen árnyalatú – utóbbiak között van egy, kifejezetten a nyitott változathoz készített tónus, a fényképeken is látható Azzuro Thetis metál finis. Egyediek az elöl 20, hátul 21 colos felnik is, a kovácsolt alumínium Dione keréktárcsák a széria felnihez képest 10 kg-os tömeg megtakarítást jelentenek.

A 6,5 literes, 700 lóerő teljesítményű V12-eshez nem nyúltak, de a minimális tömegnövekedés miatt nem is lett lassabb az autó: a 100 km/órás sebességet 3,0 másodperc alatt éri el a Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster, végsebessége 350 km/óra – utóbbit csukott tetővel ajánlott kipróbálni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!