Júliusban kezdi meg a működését a Ford által szervezett Off-Roadeo nevű terepjáró-iskola, amelyre első körben azok regisztrálhatnak, akik leadták a megrendelésüket egy Bronco Badlands vagy First Edition modellre. Ők már azelőtt kipróbálhatják autójuk tudását, hogy megkapnák saját autójukat – az első ügyfélautókat a nyár végén szállítják majd le.

Az Auston városa közelében kialakított pálya mellett további helyszíneken is dolgoznak, a nevadai Mt. Potosi, a utahi Moab közelében is folyik olyan tereppálya építése, ahol a Bronco tudását megismerhetik az érdeklődők, a mintegy 70 km-es köröket másfél nap alatt teljesítik a csoportok, azaz kempingezés is lesz a programban, helyszíntől függően egyéb elfoglaltságok, például vadvízi evezés, terepkerékpározás, horgászat is lesznek.

Nem hiányzik a programból a tervezett elakadás sem, ahol az autók mentését-csörlőzését lehet majd kipróbálni. Az egész egyébként egy 90 perces előadással kezdődik, ahol a Ford Bronco elektronikus beavatkozóiról és terepprogramjairól tartanak oktatást a gyár szakemberei.