A szakemberek szerint az Egyesült Államokban nem emelkedett a pickupok platóit lezáró ajtók lopásainak száma, azonban manapság már annyira megdrágultak ezek az alkatrészek, hogy áruk meghaladja a biztosítások önrészét, így már a tulajdonosok bejelentik a kárt.

A statisztikák szerint 2008-ban az USA területén 3 (!) db ilyen lopás történt, addig 2012-ben már 500.A változás leginkább annak köszönhető, hogy ma már nem egyszerűen csak egy darab lemez meg egy kilincs jelenti a hátsó ajtót, de esetenként van benne zár, tolatókamera, egyéb elektronika, ami könnyen akár 3500 dollárra is növeli az alkatrész értékét. A legegyszerűbb, nem zárható platóajtókat – a Magyarországon forgalomban lévő pickupok jelentős részén is ilyen van – a szakemberek szerint némi gyakorlattal 10 másodperc alatt el lehet lopni, és igazából a zár se jelent akadályt, mindössze annyi a változás, hogy akár 2-3 percig is matat vele a tolvaj.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!