Még a látszatát is kerülni próbálja a Rolls-Royce annak, hogy terepjárót, vagy netán szabadidő-autót készítsenek. A hivatalos kommunikáció szerint összkerékhajtású típust fejlesztenek ugyan, de azt nem lehet majd egyik, manapság ismert kategóriába se besorolni. A jövő héten indul az új autó első prototípusainak közúti tesztelése, és azzal próbálják meg elejét venni a találgatásoknak, hogy a gyár hivatalos fényképeket közölt a szedett-vedett karosszériával rendelkező autóról.

Ezzel kapcsolatban azt emelik ki, hogy a megjelenésnek semmi köze nincs a végleges, magas építésű, minden terep leküzdésére alkalmas autó formájához, jelen esetben csak a technikát tesztelik. Ez utóbbiról pedig jelen esetben annyit tudunk megállapítani, hogy a Phantomhoz képest jóval kisebb a tengelytávolság, hiszen alaposan le kellett rövidíteni a hátsó ajtókat. Azt ígéri a Rolls-Royce, hogy az autó nem csak közúton, de terepen is a márkára jellemző „repülő szőnyeg” menetkomfortot biztosítja majd az utasoknak, és a fejlesztés során arra is különös gondot fordítanak, hogy a fekvőrendőrökön is észrevétlenül tudjon majd átlépni a végleges autó. Azt nem tudjuk, hogy a gyár által Project Cullinan-nek nevezett fejlesztés mikorra fog beérni, a prototípus látványa alapján még legalább két-három évet kell még arra várnia a potenciális vásárlóknak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!