A divatszakmában a hagyományos brit stílust képviseli Sir Paul Smith, aki egyébként Defender-rajongó és tulajdonos is egyben. A gyár számára az idei év az 1948-ban bemutatott terepjáró gyártásának befejezéséről (és a gyártósorok elköltöztetéséről…) szól, a három limitált szériás modell után most itt az egyedi színösszeállítású divatautó.

Összesen 27 különböző színt használt a divattervező a karosszéria külsején és belsejében, és most nem a rá jellemző csíkos dizájnt választotta, hanem az egyes elemeket fényezték különböző árnyalatúra. A Defender szolgálati ruhái (Haditengerészet, Hadsereg, Légierő, Tűzoltóság, Parti Őrség, Hegyi Mentők, Rendőrség) mellett a brit vidék jellegzetes színei is megtalálhatók foltokban.

Mindezt egy kézzel festett méhecske tetézi, azt csak felülről lehet észrevenni. Az utastérben sötétkék színű bőr műszerfal-borítás, és bőr-szövet üléskárpit jelenti a változást. A brit gyártás befejezésének hírére egyébként megugrott az értékesítés, a limitált szériás autókat már mind elkapkodták. A Land Rover Defendert decemberben búcsúztatja a cég, azt még nem jelentették be, hol fogják folytatni a gyártást – azon piacok számára, ahol a biztonsági előírások még lehetővé teszik a terepjáró forgalmazását.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!