Több villanyautó-projekten is dolgozik az Alpha Motor Corporation nevű kaliforniai startup, a manapság kötelező haszonjármű mellett egy platósból terepjáróvá alakítható modellen is dolgozik, most pedig bemutatták városi autójuk terveit. Az Ace nevű kupéval azt akarják megmutatni, hogy igenis van létjogosultsága a stílusos megjelenésnek ebben a kategóriában; a moduláris alapon más karosszériák is megvalósíthatóak.

A kupé karosszériája 4,2 méter hosszú, 1,9 méter széles és 1,45 méter magas, tehát még Európában is elmegy kompaktnak, igaz, a helykihasználás már nem a legjobb. Elöl két felnőtt is kényelmesen elfér, míg a hátsó üléseket csak rövid távú, eseti használatra ajánlják, elöl-hátul is van csomagtartó, amelyek össztérfogata 396 liter.

A műszaki adatokat nem nagyon részletezik, helyette olyanokat közölnek, hogy a 0-96 km/óra gyorsulás 6 másodperc alatt megvan, és egy feltöltéssel 400 km-t meghaladó a hatótávolság. A hátsókerékhajtású Alpha Ace tömege egyébként 1633 kg. Arról még nincs hír, mikor valósulhat meg a terv sorozatgyártásban.