A Nissan a Rio de Janeiro-ban megrendezésre kerülő Olimpiai Játékok egyik szponzora, és mint ilyen, egy limitált szériás autón használja a nevet. Pontosan 1000 darab Micra Rio 2016 elnevezésű autót készítenek, amelyeket Brazíliában dobják piacra.

Hatalmas méretű toldatokkal növelik meg az első-hátsó lökhárító méretét, mélyre nyúlik a küszöbborítás is, ezekhez képest a tetőspoiler visszafogott méretű. A gyári felnit sötétszürkére fényezik, egyébként narancs színfoltok dobják még fel a megjelenést, köztük a hűtőrácsban elhelyezett apró jelvény, amelyen a sorozatszám olvasható.

Az utastérben a narancs szín az üléskárpit díszvarrásán köszön vissza, egyedi a padlószőnyeg is, ahol közvetlenül a küszöbborítás mellett olvasható még egyszer a Rio 2016 felirat. A Brazíliában csúcs-felszereltségnek számító SL-szintre épül a limitált széria, amelyet digitális légkondicionálóval, riasztóval, 6,2 colos érintőképernyős Android-operációs rendszert futtató fejegységgel egészítenek még ki.

Egyedüli erőforrásként az 1,6 literes, benzinnel és alkohollal egyaránt 111 LE/151 Nm teljesítményű négyhengeressel lehet megvásárolni a Nissan Micra Rio 2016-ot, a váltó ötfokozatú, kézi kapcsolású. A vételár 53 990 real (4 millió ft), ami alig 2500 real-lal (185 ezer Ft) több a szegényebben felszerelt, kevésbé látványos megjelenésű SL-hez képest.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!