Konnektorról tölthető hibrid hajtással mutatkozott be az Audi A6 L, amely így kiérdemelte az e-tron utónevet is. Nem véletlen a választás, a helyben gyártott alacsony lokális károsanyag-kibocsájtással rendelkező autóval próbálja jobb belátásra bírni a kínai államot a német gyártó, ugyanis jelenleg csak kínai márka lehet az állami funkcionáriusok választott autója, korábban az Audi volt a nyerő.

Mindössze annyit árul el az Audi, hogy egy feltöltéssel, 60 km/órás állandó tempóval 80 km-re jut el az az A6 L e-tron, a 95 lóerő csúcsteljesítményű elektromotor egyébként a 211 lóerős, 2,0 literes négyhengeres turbómotor dolgát könnyíti meg.

A tengelytávolságot egyébként 3,01 méterre nyújtották, a karosszéria teljes hossza 5,02 méter. A megjelenést LED-es lámpák és a korábbi e-tron tanulmányokról ismert 21 colos felnik teszik egyedivé. Az MMI érintőpanel, amelyen kézzel rajzolt karakterekkel is lehet kommunikálni, ebben az autóban 29 000 kínai írásjegyet képes felismerni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!