A február 26-i bejelentést követően bemutatkozott a Jetta autómárka, elsőként a szakmának mutatták be az új modelleket. A sort az Ateca átalakításával készített VS5-ös kompakt szabadidő-autó kezdi, amelynek forgalmazása szeptemberben indul – addigra kialakítják a saját arculattal rendelkező márkakereskedéseket.

A nálunk is forgalmazott spanyol eredetihez képest a kocsi elejét és hátulját alakították át kis mértékben, illetve új felniket is rajzoltak a formatervezők. A Jetta márka második autója a klasszikus lépcsős hátú kompakt modell szellemiségét folytató VA3-as lesz, amely az eddigi Volkswagen Jetta felfrissített változatának tekinthető, tehát a forma átalakításán kívül nincs semmi változás.

Most először mutatták meg a VS7-es nevű csúcsmodellt, amelynek ránézésre a Škoda Kodiaq volt az eredetije, de ennek orrát és farát a Jetta márka családi arcához igazították. Ebben az autóban az 1,4 literes turbómotort kínálják majd, míg a kisebbekben az alap erőforrás az 1,5 literes szívó négyhengeres lesz. Modelltől függően hatfokozatú automatikus vagy hétfokozatú, duplakuplungos váltót kínálnak a kézi váltó alternatívájaként.