Egyelőre nem tudni, mi is megkapjuk-e a Nissan legújabb kis méretű szabadidő-autóját, a 2013-ban ilyen néven tanulmányként bemutatott Kicks nevű autó a Juke testvére, ugyanarra a padlólemezre épül, de a stílusa visszafogottabb és egy kicsit nagyobb.

Mivel Európában bőven túlteljesítette a várakozásokat a formabontó megjelenésű Juke, nem valószínű, hogy leváltják ezzel az autóval, de könnyen lehet, hogy a kínálat bővítéseként eljut hozzánk. A Nissan terveiről annyi ismert, hogy a Brazíliában gyártott autót exportálni is fogják, többek között az Egyesült Államokba is, ahol jelenleg is elérhető a Juke, ellentétben Dél-Amerikával.

Pontos méretadatokat még nem ismerünk, de a tanulmány karosszériája 4,3 méter hosszú (+17,5 cm), 1,8 méter széles, 1,6 méter magas és 2,62 méter (+ 9 cm) a tengelytávolsága – zárójelben a Juke-hoz képesti eltérés. Annyit tudunk biztosan, hogy Brazíliában 1,6 literes benzines/alkoholos szívómotorral forgalmazzák majd az újdonságot, később is legfeljebb ennek a turbós változatával bővítik a kínálatot. Több részletet majd a Nissan Kicks május 2-ára időzített hivatalos leleplezésén tudunk meg az autóról.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!