Nincs megállás a Peugeot számára az európai Év Autója díj bezsebelését követően. Hamarosan érkeznek az új generációs turbós benzinmotorok, amelynek kiválóságát egy fogyasztási rekord beállításával nyomatékosítják.

A PureTech névre hallgató, 1,2 literes benzinmotor 130 lóerős változata hajtotta azt a teljesen szériaállapotú autót, amellyel néhány sofőr 2,85 l/100 km-es átlagfogyasztást ért el a spanyolországi Almeria pályán, ami világrekord érték – azt már nem közölték, milyen szervezet listáján, a Guinness mellett az FIA is számon tart különféle autós rekordokat. Mintegy mellékes eredményként megdőlt az egy tank üzemanyaggal megtehető távolság rekordja is, az 51,4 literrel 1810 km-re jutott el a kérdéses Peugeot 308-a, ehhez 32 órára volt szüksége, így könnyen kideríthető, hogy a vezetőváltásokat is beleszámolva 56 km/órás átlagtempóval köröztek a versenypályán. A dolgok helyességét a francia „Union Technique de l’Automobile, du motocycle et du Cycle” szervezet garantálta, furcsa, hogy nem helyi szakemberekre hagyatkoztak a franciák.

Mivel a rekorddöntésről még nincs gyári videó, a PureTech motort ismertető gyári filmet szúrtuk be ide. Az új motor a 308-as mellett a 208-asban és a 2008-asban is megjelenik, utóbbiakban csak 110 lóerős változatban lesz elérhető.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!