Nagyon nem úgy alakulnak a Qoros tervei, ahogy azt elképzelték. Miután a kínai Chery autógyár és az izraeli Industrieholding Israel Corporation pénzügyi befektető felépítették az új üzemet, nagyon nem találnak vásárlókat. A tavalyi 7000 darabos értékesítés kevesebb, mint a tizede a kapacitásnak, és még ennek a megduplázása se lenne elég a cég működésének fenntartásához – ezzel az üzenik a tulajdonosok, hogy nincs több türelmük.

Az eredetileg az európai vásárlók igényére szabott Qoros 3-as finoman szólva megbukott mifelénk, a 2007-ben alapított márka 2014-ben 51 darabos értékesítést ért el, úgyhogy azt a döntést hozták, hogy kivonulnak kontinensünkről. Persze fenntartják annak a lehetőségét, hogy ha úgy alakul a márka sorsa, akkor visszatérnek majd Európába – akkor, ha már legalább Kínában el tudják adni a terméküket. Ennek érdekében megsokszorozzák a kereskedések számát, olcsóbbá teszik az autókat. A tavalyi évben 305 millió eurós veszteséget termelt a Qoros.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!